web analytics

Winnaars van de Professionele Publicatie Prijs 2013

Foto-Ernst-Graamans-en-Leonard-Millenaar

Leonard Millenaar, Ernst Graamans en Wouter ten Have hebben met hun artikel ‘Rechtvaardigheid als bepalende factor bij organisatieverandering’ de Professionele Publicatie Prijs 2013 gewonnen. Deze prijs is uitgereikt door de Raad van Organisatie-Adviesbureaus tijdens de Ernst Hijmanslezing.

“De mens wil geloven in een rechtvaardige wereld. Dus ook in een organisatie die hem rechtvaardig behandelt. Dit komt vooral tot uiting in tijden waarin veel te verdelen valt; tijden van verandering. Hier speelt rechtvaardigheid als psychologisch construct: in hoeverre wordt het handelen van de organisatie als fair ervaren – en hoe beïnvloedt dit de kans op slagen van de verandering? Een verkenning van het belang van organizational justice bij organisatieverandering en de richtlijnen die daaruit voortvloeien voor de manager met een veranderopgave.” Lees hier het hele artikel.

De jury schrijft over het artikel: “Deze tekst is potentieel voor alle verschillende organisaties relevant. Sterker, de kernconstructen zijn eigenlijk voor iedereen in alle soorten van samenwerkingssituaties van belang. Dit artikel is bezien als een verrijking voor de maatschappij, en vast een eyeopener voor veel consultants en managers.” Lees hier het gehele juryrapport.

 

Reageer