web analytics

Daniëlle Moris winnaar essaywedstrijd changemanagementonline

Maandag 29 maart 2010 vond de eerste prijsuitreiking van de essaywedstrijd van changemanagementonline plaats op het kantoor van TEN HAVE Change Management. Daar werden de genomineerden bekend gemaakt. Tussen de gangen van het diner door, werden de genomineerdern geïnterviewd door jurylid Vittorio Busato over hun fascinatie met het vakgebied verandermanagement, het onderwerp van de essay en de wil om te winnen. Daniëlle Moris heeft de essayprijs gewonnen met haar essay “Verleden als spiegel biedt kompas”. Alle inzendingen zijn te vinden op changemanagementonline.com.

Uit het juryrapport

De jury bestaande uit prof. dr. Doede Keuning (voorzitter), dr. Vittorio Busato en prof. dr. Steven ten Have heeft deinzendingen beoordeeld op criteria als visie, originaliteit, relevantie en waar aan de orde verbinding met de theorie. Maar ook: conceptualisering, het met het practitioner’s perspectief verbonden criterium van toepasbaarheid en zaken als reflectie, stijl en structuur. Hoewel een essay geen wetenschappelijk verantwoord stuk hoeft te zijn, speelt ook het criterium dat ziet op de balans tussen claim enargumentatie of onderbouwing een rol. Tot slot is er ook gekeken naar het potentieel als en van (het) essay gekeken.

Uit een rijke set van mooie en inspirerende probeersels is een shortlist samengesteld van drie stukken. Deze drie genomineerden zijn “Ontdek het veranderpotentieel van het merk” van Colen, “Legitimiteit als substituut voor machtsmiddelen in tijden van crisis”  van Bijl en Van Praag en “Verleden als spiegel biedt kompas” van Morris.

Heden is de constatering dat de winnaar dankzij het verleden als publicist een mooie toekomst voor zich heeft. De eerste essayprijs van changemanagementonline is gewonnen door Danielle Morris met de titel “Verleden als spiegel biedt kompas”. Bij het winnen van de prijs hoort een beeldje van de kunstenaar Peter Petersen. Gekozen is voor de pelikaan die symbool staat voor barmhartigheid en sterk verbonden is met voeden en voeding. De pelikaan staat in relatie tot de prijs voor ‘food for thought’. Iets dat een goed essay bij uitstek is. Bij de prijs hoort ook begeleiding vanuit de jury bij het verder publicabel maken van het winnende werk.

Tags:

Reageer